Factoringvergelijken.nl
Debiteuren verkopen

Debiteurenbeheer, een belangrijk onderdeel

Debiteurenbeheer is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. Het gaat om het beheren van de inkomsten en het incasseren van openstaande facturen. Goed debiteurenbeheer kan voorkomen dat klanten een factuur of een aantal facturen niet of te laat betalen. Dit heeft een positieve invloed op uw liquiditeitspositie. Door correct debiteurenbeheer kunt u snel en effectief uw financiële positie versterken.

Veel faillissementen ontstaan doordat de debiteuren niet goed beheerd worden. Een reden hiervan kan zijn dat goed debiteurenbeheer veel tijd en aandacht kost. Ook tijdens vakantie en bij ziekte. Veel ondernemers en accountmanagers zien het debiteurenbeheer dan ook als een vervelende klus. Naast tijd is ook kennis en ervaring nodig. Een gebrek hieraan kan ervoor zorgen dat er ietwat slordig omgegaan wordt met debiteurenbeheer. De oplossing hiervoor is dan het debiteurenbeheer uitbesteden.

Debiteurenbeheer uitbesteden

Voor optimaal debiteurenbeheer kunt u ervoor kiezen om debiteurenfinanciering en uw debiteurenbeheer uit te besteden, zodat uw werkkapitaal gewaarborgd blijft. Vooral als u een groot debiteurenbestand met grote uitstaande bedragen heeft, kan een liquiditeitstekort ontstaan. Geld dat in debiteuren vastzit kan niet worden gebruikt. Debiteurenfinanciering zorgt voor grip op uw cashflow. Factoring is een financiële dienstverlening waarbij uw debiteurenbeheer overgenomen wordt.

Debiteurenbeheer uitbesteden opgesomd:

  • sneller betaald;
  • verbetering cashflow;

  • minder administratieve rompslomp; een externe partij neemt dit over;
  • door het outsourcen van debiteurenbeheer, betalen debiteuren sneller;
  • gestructureerde en verkorte order to cash cyclus;
  • meer tijd voor jou of voor de debiteurenafdeling;

Vergelijk de beste offertes van factoringmaatschappijen

  • Aanvragen zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend

  • De best beoordeelde factoringvergelijker

  • Vrijblijvende offertes van de best passende maatschappijen binnen 2 werkdagen

Sabine van Ditzhuijzen

Sabine van Ditzhuijzen
Eigenaar Ditz TV

“Met Ditz TV produceren we bedrijfsfilms. Soms hanteert een opdrachtgever een lange betaaltermijn. Het is dan prettig om de factuur toch direct betaald te krijgen. Via Factoringvergelijken.nl heel eenvoudig een aantal scherpe aanbiedingen ontvangen”

Gebruiker over

Factoringvergelijken.nl

Voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden

Behalve dat uw facturen sneller betaald worden, heeft uw debiteurenbeheer uitbesteden nog meer voordelen. Een belangrijk pluspunt is dat u minder administratieve rompslomp heeft. U houdt meer tijd over voor ondernemen. Factoringmaatschappijen zijn gespecialiseerd in debiteurenbeheer en in het verhalen van openstaande facturen. Als vreemde partij kunnen ze meer gezag en druk uitoefenen. Debiteuren betalen daardoor vaak sneller. Door harde afspraken kan een factoringmaatschappij ook vaak juridische incassotrajecten voorkomen. Het debiteurenbeheer uitbesteden zorgt er ook voor dat het debiteurenrisico verkleint. Het beheer uit handen geven is niet kosteloos, maar uw eigen administratie zal minder kosten. Zo kunt u zich bezighouden met winstgevende zaken. Of u het beheer wel of niet uitbesteedt, is afhankelijk van uw debiteurenportefeuille.

Bekend van o.a.

Bekend van o.a.

Mt / Sprout
Elsevier
Volkskrant
Financieel dagblad

Gratis & vrijblijvend offertes vergelijken
met Factoringvergelijken.nl

Fout. Probeer het later opnieuw of breng ons op de hoogte van een fouthier.

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.