Factoring Factoringvergelijken.nl logo +31 (0) 20 2610152
Kleine Gartmanplantsoen, 10 Amsterdam RR 1017
8.6 10 175

Vergelijk op prijs en kwaliteit. Tarieven vanaf 1% American Style en 0,1% traditionele factoring

secure sft
SSL

BEKEND VAN O.A.:

fd logo

EN

elsevier logo

"Erg handige site om factoring
te vergelijken"

Elsevier, 10-10-2015

homepage

Faktoring

Op zoek naar de beste faktoring (ook wel als factoring gespeld) offertes ? Doordat er zoveel aanbieders zijn met allemaal verschillende voorwaarden is dat een behoorlijke klus. Factoringvergelijken.nl helpt u daarbij. De site is opgericht door een oud-bankier met jarenlange faktoring ervaring.

Op deze site vindt u onafhankelijk informatie over faktoring zodat uw bedrijf de juiste keuze kan maken. Onze organisatie is aangesloten bij bijna alle faktormaatschappijen in Nederland. We kennen hun condities, tarieven en aannamebeleid. Kortom als u via ons een faktoring aanvraag doet bent u verzekerd van de beste voorwaarden en krijgt u onafhankelijk advies.

Wat is faktoring ?

Faktoring is het contant maken van facturen. Als u lang moet wachten op betaling door uw klanten dan kunt u de facturen ook door een faktormaatschapij laten bevoorschotten. Zo heeft u direct uw geld in handen.

Over het algemeen krijgt u direct 70% tot 95% op uw rekening gestort. Het laatste deel ontvangt u als de debiteur betaald heeft (bij traditionele faktoring).

Met de extra liquiditeit kunt u bijvoorbeeld uw leveranciers sneller betalen en daarmee korting bedingen. Of u kunt het aanwenden om te investeren in de groei van uw bedrijf.

Kosten faktoring

De tarieven van faktoring variëren behoorlijk:

– American Style faktoring (verkoop facturen, tarief inclusief rente) vanaf ca. 2% tot 8% van de omzet.

– Traditionele faktoring (verpanding facturen, tarief exclusief rente) vanaf ca. 0,1% tot 1,2% van de omzet.

Als de aanvraag via onze site verloopt ontvangt u offertes met de scherpste tarieven.

Welke bedrijven kunnen gefaktord worden ?

Faktoring is geschikt voor:

– bedrijven (of ZZP-ers) met een jaaromzet vanaf EUR 20.000 tot EUR 500 miljoen of meer

– bedrijven die actief zijn in de volgende branches: groothandel, textiel, uitzendwezen, export (ook groente/fruit/bloemen en planten), detachering, drukkerijen, bouw/installatie (mits facturatie na afgeronde prestatie)

– bedrijven die vorderingen op zakelijke afnemers of consumenten hebben

Voorraden en inkopen

In sommige specifieke gevallen kunnen ook de inkopen en voorraden worden gefinancierd. Dit is alleen mogelijk voor bedrijven met minimaal EUR 3 miljoen omzet. Ook is het alleen mogelijk in combinatie met debiteurenfinanciering.

Kredietverzekering

De meeste faktormaatschappijen kunnen ook een kredietverzekering aanbieden. Daarmee dekt u het risico af van insolventie van de debiteuren.