Factoringvergelijken.nl
Kredietverzekering

Kredietverzekering: Bescherming niet-betalende klanten

Het is een probleem als een klant niet betaalt. Als u garantie wilt dat u uw geld krijgt, kunt u kiezen voor een kredietverzekering. Hiervoor betaalt u premie over de omzet. Een verzekeringsmaatschappij betaalt u uit als uw klant een rekening niet betalen kan. De maatschappij zal dan proberen alsnog geld van uw klant te ontvangen. U kunt alleen een kredietverzekering afsluiten bij leveringen aan zakelijke klanten.

Vormen en prijzen van kredietverzekering

Er zijn verschillende vormen van kredietverzekering. U kunt een verzekering per transactie nemen als u zo af en toe van een klant een groot bedrag ontvangt.

Het is ook mogelijk voor een verzekering per debiteur of per land te kiezen. De meest uitgebreide kredietverzekering is een omzetverzekering. Met deze verzekering verzekert u uw hele omzet tegen wanbetalers. De omzetverzekering is de duurste kredietverzekering. U betaalt tussen de 0,2 en 0,8% van uw omzet als premie. Voor het verzekeren van een transactie betaalt u vaak een premie van gemiddeld 2% van de transactiewaarde. De hoogte van de premie voor uw kredietverzekering wordt bepaald aan de hand van:

  • het aantal debiteuren;
  • omzetvolume;
  • het vestigingsland van uw klanten;
  • het percentage dat gedekt is bij schade-uitkering;
  • de omvang van uw eigen risico;

Vergelijk de beste offertes van factoringmaatschappijen

  • Aanvragen zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend

  • De best beoordeelde factoringvergelijker

  • Vrijblijvende offertes van de best passende maatschappijen binnen 2 werkdagen

Sabine van Ditzhuijzen

Sabine van Ditzhuijzen
Eigenaar Ditz TV

“Met Ditz TV produceren we bedrijfsfilms. Soms hanteert een opdrachtgever een lange betaaltermijn. Het is dan prettig om de factuur toch direct betaald te krijgen. Via Factoringvergelijken.nl heel eenvoudig een aantal scherpe aanbiedingen ontvangen”

Gebruiker over

Factoringvergelijken.nl

Export kredietverzekering

Als exporteur naar het buitenland kunt u uw transacties met een exportkredietverzekering verzekeren. Hiermee beschermt u uw bedrijf tegen buitenlandse wanbetalers. Het is mogelijk dat een exportkredietverzekeraar uw transacties geen dekking bieden kan. Bijvoorbeeld in geval van lange looptijden, bijzonder grote transacties of een bij export naar een instabiel land. Voor Nederlandse bedrijven is het dan mogelijk zich via de exportkredietverzekeringsfaciliteit te verzekeren.

Deze verzekering wordt vooral gebruikt bij de export van goederen van groot kapitaal of kapitaalintensieve diensten naar het buitenland. Het gaat hier om landen die zich buiten de Europese Unie bevinden. De exportkredietverzekeringsfaciliteit is bedoeld voor sectoren als baggerwerken, scheepsbouw, kassenbouw, aannemerij en de handel in medische instrumenten. De verzekering is de verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het ministerie van Financiën. De uitvoering wordt verzorgd door Atradius Dutch State Business.

Bekend van o.a.

Bekend van o.a.

Mt / Sprout
Elsevier
Volkskrant
Financieel dagblad

Gratis & vrijblijvend offertes vergelijken
met Factoringvergelijken.nl

Fout. Probeer het later opnieuw of breng ons op de hoogte van een fouthier.

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.