Factoring Factoringvergelijken.nl logo +31 (0) 20 2610152
Kleine Gartmanplantsoen, 10 Amsterdam RR 1017
8,6 10 219

MKB financiering

Financiële middelen zijn in veel gevallen nodig om een bedrijf succesvol te maken of te houden. MKB financiering is dan ook iets dat veel voorkomt. Als (startende) ondernemer in het MKB leent u geld van een externe partij om een bedrijf op te starten of gezond te houden. Dit wordt ook wel een MKB krediet genoemd. U lost maandelijks een geldbedrag af of u betaalt de lening terug zodra u voldoende inkomsten heeft. Welke opties heeft u als het gaat over MKB financiering en welke financieringsvormen zijn er?

Welke MKB financieringsvormen zijn er?

Als (startende) ondernemer heeft u de keuze uit verschillende financieringsvormen. Het gemakkelijkste is dat u langsgaat bij een bank of kredietverstrekker om een lening aan te vragen. Een andere benaming hiervoor is bedrijfsfinanciering. U heeft bij financiers onder andere de keuze uit een bedrijfsfinanciering, een MKB krediet of een bancaire financiering. U dient hiervoor een verzoek in bij een bank of kredietverstrekker.

Nieuwe financieringsvormen: crowdfunding en factoring

Vandaag de dag verschijnen er diverse nieuwe financieringsvormen op de markt. Crowdfunding is bijvoorbeeld erg populair. Via een online platform ontstaat er contact tussen u als bedrijf en potentiële investeerders. Meerdere mensen of bedrijven kunnen u geld lenen om uw bedrijfsdromen waar te maken. Een andere financieringsvorm als MKB financiering is factoring. Dit is een flexibele kredietvorm waarin u geld leent op basis van het uitstaande saldo van uw debiteuren.

De voordelen van factoring als kredietaanvraag

Factoring inzetten als MKB krediet levert u als ondernemer diverse voordelen op. Hieronder vindt u alle voordelen op een rij van deze MKB financiering:

-Kredietfaciliteit groeit mee met uw omzet
-U lijdt geen schade als een klant van u failliet gaat
-U beschikt over meer liquide middelen
-Factoringsmaatschappijen zijn coulanter met betrekking tot betalingsregelingen

Voor u als ondernemer is het dus zeker interessant om de mogelijkheden te onderzoeken voor factoring als alternatieve financiering.

Wat is uw financieringsbehoefte voor een kredietaanvraag?

Voordat u een krediet afsluit bij financiers, is het belangrijk om te weten wat uw financieringsbehoefte is. U kunt dit snel duidelijk krijgen door een businessplan en financieel plan te schrijven. Uiteraard kunt u altijd vragen of een expert met u mee wilt denken. Vier paar ogen zien vaak meer dan twee paar ogen. Het is belangrijk dat u een plan inlevert bij een bank of financieringsmaatschappij die aan alle eisen voldoet en bovendien overtuigend overkomt.

Vraag een vergelijkingsofferte op voor factoring

Weet u welke factoringmaatschappij het beste bij u past? Hier komt u alleen achter als u besluit om de prijzen van de diverse maatschappijen met elkaar te vergelijken. Hiermee bespaart u al snel 20 tot 40 procent op factoringskosten. Uiteraard staat er altijd een team experts voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de beste deal als het gaat om een krediet aanvragen.