Factoring Factoringvergelijken.nl logo +31 (0) 20 2610152
Kleine Gartmanplantsoen, 10 Amsterdam RR 1017
8.6 10 185

Vergelijk op prijs en kwaliteit. Tarieven vanaf 1% American Style en 0,1% traditionele factoring

secure sft
SSL

BEKEND VAN O.A.:

fd logo

EN

elsevier logo

"Erg handige site om factoring
te vergelijken"

Elsevier, 10-10-2015

homepage

Debiteuren verkopen

U kunt uw debiteuren verkopen aan een factormaatschappij als uw bedrijf hiervoor geschikt is. Verschillende bedrijven komen in aanmerking:

  • Ondernemingen in de export, het uitzendwezen, de groothandel, textiel, drukkerijen en detachering.
  • Ondernemingen die een jaaromzet hebben vanaf 50.000 euro.
  • Ondernemingen die factureren naar zakelijke klanten/consumenten.

Uw debiteuren verkopen heeft voor- en nadelen. Een belangrijk voordeel van het debiteuren verkopen is, dat u zich niet druk hoeft te maken over het incasseringstraject en kredietrisico. U kunt uw debiteurenbeheer uit handen geven. Dit levert tijd op, zodat u over meer tijd beschikt voor de kern van het ondernemen. U hoeft niet te wachten op betalingen en beschikt daardoor over mee werkkapitaal, zodat uw onderneming kan groeien. Mogelijke leveranciers kunt u snel uitbetalen, wat kortingen kan opleveren. Een factormaatschappij groeit mee met uw bedrijf en levert maatwerk. Laat u dus niet langer tegenhouden door onbetaalde facturen, maar blijf groeien als ondernemer.

Nadelen van debiteuren verkopen

Uw debiteuren verkopen kan ook nadelen hebben. Een belangrijk nadeel zijn de kosten die u betaald. Naast rente wordt ook een factorfee in rekening gebracht. Het gaat hier om een vaststaand bedrag per factuur of per jaar. Ook kan het zijn dat u een percentage van 0,1 tot 1 procent van uw omzet betaald. Een combinatie is ook mogelijk. Er zijn twee verschillende soorten factoring: American Style en Traditionele Factoring. De kosten voor debiteuren verkopen zijn sterk gedaald de afgelopen jaren. De komende jaren zal deze trend waarschijnlijk voortduren. Een andere nadeel bij het debiteuren verkopen kan zijn dat de factormaatschappij extra handelingen van u verwacht. Bijvoorbeeld het opnemen van een verpandingsclausule. Dit is een éénmalige handeling waar u snel aan gewend bent. De voordelen winnen het echter vaak van de nadelen!

Grote tevredenheid debiteuren verkopen

Veel ondernemers die hun debiteuren verkopen zijn over het algemeen tevreden over hun factormaatschappij. De debiteurenfinanciering kan uw ondernemersmogelijkheden vergroten en uw risico verkleinen. Als positief wordt ervaren dat er meer liquiditeit vrij komt, dat er daardoor sneller gegroeid kan worden en de verlaging van de werkdruk. Dat laatste kan verklaard worden doordat debiteurenbeheer wordt overgenomen door de factormaatschappij. U kunt zich als ondernemer dan richten op waar u goed in bent, en het debiteuren beheer wordt voor u uit handen genomen.