Factoring Factoringvergelijken.nl logo +31 (0) 20 2610152
Kleine Gartmanplantsoen, 10 Amsterdam RR 1017
8.8 10 196

Vergelijk op prijs en kwaliteit. Tarieven vanaf 1% American Style en 0,1% traditionele factoring

secure sft
SSL

BEKEND VAN O.A.:

fd logo

EN

elsevier logo

"Erg handige site om factoring
te vergelijken"

Elsevier, 10-10-2015

homepage
cfo pic

"Factoringvergelijken geeft een mooi overzicht van factoringaanbieders die de laagste tarieven hanteren en goed bij het bedrijf passen. Dit bespaart tijd en geld." Jochem van Joolen, directeur Castle Telecom B.V. (Deventer)

Waarom FactoringVergelijken?

 • De grootste en best beoordeelde factoringvergelijker met verifieerbare klantbeoordelingen
 • Onze passie is factoring, ons team staat klaar om voor u de beste deal te vinden!
 • Ontvang binnen 2 werkdagen vrijblijvende offertes van de best passende maatschappijen (circa 20 tot 40% scherper dan gemiddeld)
 • Aanvragen zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend en binnen 2 minuten afgerond

Aangesloten bij alle maatschappijen, waaronder:

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo

Wat is factoring?

Factoring is voor velen nog een wat abstract begrip. Wat is de betekenis van factoring nou eigenlijk precies? Factoring is niets meer of minder dan het financieren van facturen. Het is een moderne manier van financieren. Vastgoed financiert u bij de bank, machines en auto’s least u bij de leasemaatschappij en voor het financieren van uw ‘werkkapitaal’ (debiteuren, voorraden, inkopen) kunt u terecht bij een factormaatschappij. Wij zijn aangesloten bij ruim 20 factoringmaatschappijen in Nederland. Hierdoor kunnen wij een gedegen keuze maken en de beste factoringmaatschappij voor u zoeken.

Factoring: hoe werkt het precies?

Factoring bestaat in verschillende vormen, maar in de basis komen deze vormen op hetzelfde neer. De factormaatschappij bevoorschot uw facturen. U stuurt de facturen naar de factormaatschappij en u beschikt direct over een percentage (tot wel 98%) van het uitstaande bedrag. De factormaatschappij kan het debiteurenbeheer en eventueel ook het risico op non-betaling overnemen. Hierdoor hoeft u niet te wachten op onbetaalde facturen en kan uw bedrijf sneller groeien.

Welke voordelen heeft factoring u te bieden?

Het grote voordeel van factoring is dat u over meer liquide middelen gaat beschikken. Hierdoor kunt u sneller kunt groeien, investeren of uw leveranciers sneller betalen. De factormaatschappij maakt uw facturen ‘contant’. Een factormaatschappij financiert een factuur veel hoger dan een bank bij een Rekening Courant. Dit is gemiddeld twee maal hoger. Daarbij zijn factoringmaatschappijen coulanter qua betaaltermijn. Zo kan er tot wel 90 dagen na de vervaldatum betaald worden.
Een factormaatschappij groeit automatisch met het bedrijf mee. U hoeft niet iedere keer naar de kredietcommissie van een bank als u meer geld nodig heeft.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Daarnaast is een groot voordeel van factoring dat u zich op het ondernemen kunt concentreren en alle rompslomp van debiteurenbeheer, incasso etc. uit handen kunt geven. Dit hoeft overigens niet; in veel gevallen kunt u er ook voor kiezen om het creditmanagement zelf te blijven doen.

Vergelijken op prijs en kwaliteit

Alleen bij ons kunt u alle aanbieders vergelijken op prijs en kwaliteit. Dus niet alleen tarief maar ook snelheid van uitbetaling. Sommige binnen 1 uur, 24 uur of 2 werkdagen.
Tarieven vanaf 0,1% traditioneel en 1% American Style.

Welke nadelen kleven er aan factoring?

Het belangrijkste nadeel van factoring is dat u, los van rente, ook een factor fee moet betalen. Dit is of een vast bedrag per factuur (bijvoorbeeld 10 euro) of een fixed fee (bijvoorbeeld 20.000 euro per jaar) of een percentage van de omzet (vaak tussen de 0,1 en 1%). Het kan ook een combinatie hiervan zijn. Bij American Style factoring (verkoop van facturen) betaalt u geen rente, maar slechts een percentage van de omzet (variërend van ca. 1 tot 4%). Overigens zijn de kosten voor factoring de afgelopen decennia  flink gedaald. Naar verwachting blijft deze trend doorzetten.

Een ander mogelijk nadeel dat u kunt ervaren is de ‘handeling’ die erbij komt kijken. Afhankelijk van welke vorm van factoring u kiest, kan een factormaatschappij verlangen dat u een verpandingsclausule opneemt, dat uw voorraden worden geaudit en dat er verpandingslijsten worden opgestuurd. De praktijk leert dat de meeste bedrijven hier (na 1 of 2 maanden) aan wennen. De klanttevredenheid bij factormaatschappijen is over het algemeen vrij hoog.

Wat zijn factoringmaatschappijen?

Factoringmaatschappijen zijn financieringsmaatschappijen die bedrijven krediet verstrekken op basis van openstaande facturen. Een aantal bekende namen binnen de wereld van factoring zijn ING, Rabobank en ABN Amro. FactoringVergelijken.nl is aangesloten bij 20 verschillende factoringmaatschappijen, die op een aantal belangrijke aspecten sterk van elkaar kunnen verschillen. Met al deze factoringmaatschappijen hebben wij uitstekende contacten. Ook weten wij precies wat de voorwaarden en het aannamebeleid van deze factoringmaatschappijen zijn, zodat we in iedere situatie de perfecte factoringmaatschappij voor u kunnen vinden.

Wanneer gebruik maken van Factoring?

Een factoringovereenkomst wordt doorgaans afgesloten door bedrijven die snel groeien. In die gevallen is er vaak veel behoefte aan liquiditeiten, om zo de groei te kunnen financieren. Over het algemeen zal een bank veel minder krediet kunnen en willen verstrekken. Factoring wordt ook vaak gebruikt bij MBO’s, MBI’s en bij de doorstart van een bedrijf.

Voor welke typen bedrijven is het mogelijk een factoringovereenkomst te sluiten?

De volgende branches zijn met name geschikt voor factoring:

 • Groothandels / importeurs
 • Detachering / uitzendbureaus
 • Drukkerijen / grafische industrie
 • Kledingbedrijven / fashion
 • Transport

Het belangrijkste criterium voor een factormaatschappij is de ‘hardheid’ van een factuur. Met andere woorden: als uw bedrijf er morgen niet meer is, kan de factormaatschappij dan zonder veel problemen de openstaande facturen bij de debiteuren incasseren? Zodra er sprake is van servicecontracten, vooruit-facturatie, deelbetalingen, G-rekeningen of projecten is financiering door factoring problematisch.

Welke branches zijn moeilijker te factoren?

 • Bouw- en installatiebedrijven (veel deelbetalingen, vooruit-facturatie)
 • Software (servicecontracten)
 • Detailhandel, horeca (consumenten)

Waar let een factormaatschappij nog meer op?

De juridische onderbouwing van een factuur is van groot belang. Ook dit heeft met de ‘hardheid’ van een factuur te maken. Onder meer uw Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden en factuur dienen aan bepaalde eisen te voldoen. In het E-paper worden hier adviezen over gegeven.

Daarnaast is bij traditionele factoring een goede spreiding van de debiteuren belangrijk, dus: hoe meer debiteuren, hoe beter. Financiering van buitenlandse debiteuren is bij sommige factormaatschappijen mogelijk. Deze debiteuren dienen dan wel kredietverzekerd te zijn en afkomstig te zijn uit OESO-landen. Houd er ook rekening mee dat uw openstaande debiteurenlijst ook nauwkeurig bekeken en beoordeeld zal worden. De lijst zal daarbij beoordeeld worden op zaken als percentage veroudering, creditnota’s, en debiteuren die ook crediteur zijn.

Is factoring ook geschikt voor mij als ZZP’er?

Ja, ook als u ZZP’er bent, kan factoring de juiste oplossing voor uw financiering zijn. Bij FactoringVergelijken.nl bent u als ZZP’er aan het goede adres voor factoring. Speciaal voor ZZP’ers heeft FactoringVergelijken.nl namelijk contacten met vele factoringmaatschappijen die hun voorwaarden en diensten speciaal afstemmen op ZZP’ers. FactoringVergelijken.nl helpt u om uit deze factoringmaatschappijen de factoringmaatschappij te vinden die het best bij uw situatie past. Lees er alles over op onze speciale pagina over factoring voor ZZP’ers!

Is factoring ook geschikt voor het MKB?

Naast ZZP’ers en grote bedrijven is FactoringVergelijken.nl ook voor MKB’ers hét platform om de juiste oplossing voor uw financiering te vinden. Het grote voordeel van factoring is dat uw facturen gelijk worden betaald, zodat u als MKB’er meteen over meer werkkapitaal beschikt. Met dit werkkapitaal kunt u uw organisatie laten groeien en financiële voordelen behalen. Benieuwd naar deze en andere voordelen van factoring voor het MKB? Ontdek het op onze speciale pagina over factoring voor het MKB!

Factoring: hoeveel kost het?

De kosten van factoring worden ook wel de factor fee genoemd. Deze factor fee varieert per factoringmaatschappij en is ook afhankelijk van diverse factoren: hoe hoog uw factuurbedrag is, wat de kredietwaardigheid van uw debiteur is, wat de betalingstermijn is en in welke vorm factoring plaatsvindt. Het kan zijn dat u een vast bedrag per factuur betaalt of een fixed fee per jaar. Een ander alternatief is dat u een percentage van uw omzet als factor fee betaalt. Sommige factoringmaatschappijen hanteren een combinatie van deze fees. De laatste decennia zijn de kosten van factoring flink gedaald en de verwachting is dat deze tendens de komende jaren zal doorzetten. Wij helpen u graag om de juiste factoringmaatschappij te vinden.

Welke methodes zijn er voor factoring?

De bekendste factoringmethode is traditionele factoring. Bij traditionele factoring worden facturen verpand en betaalt u een tarief exclusief rente. De tegenhanger van traditionele factoring in American factoring. Hierbij worden factoren verkocht en betaalt u een tarief inclusief rente. Benieuwd welke factoringmethode het meest geschikt is voor uw situatie? FactoringVergelijken.nl helpt u graag door de aangesloten factoringmaatschappijen met elkaar te vergelijken en de beste factoringmaatschappij voor u te vinden!

Vrijblijvend offertes vergelijken

Lees het E-paper om beter voorbereid te zijn en kans op financiering te vergroten.

Waarom FactoringVergelijken.nl?

 • De grootste en best beoordeelde vergelijker
 • Actief sinds 1996, meer dan 5000 verwerkte aanvragen
 • Ontvang binnen 2 werkdagen vrijblijvende offerte van best passende maatschappijen (20 tot 40% scherper dan gemiddeld)
 • Aanvragen zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend en binnen 2 minuten afgerond!

Waarom Factoring?

 • Direct geld voor uw bedrijf en plannen
 • Niet meer wachten tot uw klanten betalen
 • Uw bedrijf sneller laten groeien

Beoordelingen:

Ontvang uw gratis E-paper:

‘Bespaar geld op factoring’

 • 7 simpele tips om te besparen op uw factoringkosten
 • Voorkom deze 3 veelgemaakte factoring fouten

E-paper

Meer info

Aangesloten bij:

logo-ifa