Factoring Kosten

Vergelijk de beste offertes van factoringmaatschappijen

Aanvragen zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend

De best beoordeelde factoringvergelijker

Vrijblijvende offertes van de best passende maatschappijen binnen 2 werkdagen

De kosten van factoring

Vaak wordt gevraagd wat de factoring kosten of factoring tarieven zijn. Iedere factoringmaatschappij hanteert verschillende factoring kosten. De factoring tarieven zijn daarnaast ook afhankelijk van hoeveel facturen u bij een maatschappij onderbrengt en voor welke manier van factoring u kiest.

American Style factoring, traditionele factoring of reverse factoring zijn verschillende manieren van factoring. Welke stijl van factoring het beste bij uw organisatie past kunt u op FactoringVergelijken.nl ontdekken.

Bekend van o.a.

Hoe worden  factoringskosten berekend?

Vergelijk de verschillende factoringmaatschappijen door middel van uw manier van factureren op te geven, het gemiddelde factuurbedrag inclusief btw en het aantal uitstaande facturen. Hierdoor worden de offertes van verschillende factoring aanbieders bepaald. Alsmede de kosten van factoring voor uw onderneming.

Het is ook mogelijk om factoring kosten op basis van een klein aantal facturen op te stellen. Hierdoor heeft u snel extra werkkapitaal als het aantal openstaande facturen te hoog wordt.

Vaak geldt dat als u veel openstaande facturen overdraagt op een vaste basis de kosten voor factoring lager zijn dan als het een eenmalige opdracht is.

Factoring kosten: wat betaalt u aan deze vorm van debiteurenfinanciering?

Factoring is een interessante financieringsvorm voor bedrijven om facturen binnen 24 uur uitbetaald te krijgen. Uw factoren worden namelijk gefinancierd door een factoringbedrijf. Het resultaat? U bent minder tijd kwijt aan uw debiteurenbeheer en ook is het gunstig voor uw liquiditeit. Het helpt u om sneller te groeien, investeringen te doen en leveranciers op tijd te betalen. Bovendien hoeft u geen aanspraak te doen op uw reserves. Vanzelfsprekend brengt het ook kosten met zich mee. Wat zijn de kosten voor factoring en welk factoringbedrijf is het meest geschikt voor uw behoefte?

Wat zijn factoring kosten uw onderneming?

De kosten worden door aanbieders op verschillende manieren berekend. Meestal worden de kosten berekend door een percentage van het factuurbedrag. Dit is vaak het geval bij American factoring. Houd rekening met een percentage tussen de 1,5 en 5 procent.

  • Bij traditionele factoring ligt het percentage vaak lager, maar deze financieringsvorm is voornamelijk geschikt voor bedrijven met een miljoenenomzet.
  • Naast het factuurbedrag spelen ook de kredietwaardigheid van uw klant en het aantal dagen van de betalingstermijn een rol.

Bij een matige kredietwaardigheid kan een maatschappij een risicofee in rekening brengen. Hanteert u een betalingstermijn van 60 dagen? Dan wordt er een hoger percentage kosten in rekening gebracht dan wanneer de betalingstermijn 'slechts' 30 dagen is.

Wat zijn de prijsverschillen tussen de factoringmaatschappijen?

Zoals hierboven benoemd, zijn er dus verschillen tussen de verschillende aanbieders. Factoring kosten zijn ook afhankelijk van het aantal debiteuren die u aanlevert. Openstaande facturen overdragen op vaste basis, is goedkoper dan een eenmalige opdracht. Er zijn aanbieders die werken met vaste kosten, maar er zijn ook maatschappijen die flexibele tarieven hanteren. Dit betekent dat er voor iedere behoefte een passend vorm beschikbaar is. Het kostenplaatje voor uw onderneming inzichtelijk maken? Start met vergelijken en ontvang geheel vrijblijvend offertes van de maatschappijen die het beste aansluiten op uw wensen.

Ga voor een optimale cashflow en kies voor factoring

Op een relaxte manier ondernemen? U doorlopend investeren zónder dat u zichzelf in de nesten werkt. Op jaarbasis bent u dankzij factoring goedkoper uit dan wanneer u dit afweegt tegen te laat of niet-betalende klanten. Bovendien scheelt het u heel wat tijd en ergernis. Investeer daarom in een optimale cashflow en start met uw onderneming.

Gebruik onze tool en vergelijk op factoringstarieven

Wilt u weten wat factoring uw onderneming kost? Met onze slimme onlinetool vergelijkt u de verschillende aanbieders met elkaar op prijs en kwaliteit. Op die manier krijgt u perfect inzage in de verschillende factoring tarieven. Vervolgens is het aan u om samen te werken met de best beoordeelde factoringmaatschappij. Kortom: ga voor optimaal debiteurenbeheer en vind via ons een betrouwbaar factoring bedrijf.

Wat kost het voor uw onderneming?

Een veelgestelde vraag! Factoring is een manier van (gedeeltelijk) uw uitstaande facturen uit te laten betalen door een maatschappij. Hierdoor heeft u extra werkkapitaal en gaat u niet gebukt onder uw manier van zakelijk krediet verstrekken. Factoring kosten zijn afhankelijk van het aantal debiteuren, uw manier van factureren en de hoogte van het zakelijk krediet dat u verstrekt. ZZP’ers, MKB bedrijven, maar ook internationale organisaties kunnen er gebruik van maken.

De ene verstrekker zal gebruik maken van vaste kosten, de andere van flexibele kosten. Voor iedere wens of behoefte is er een perfecte factoringmaatschappij!

Vul nu onze Factoring Vergelijken tool in om erachter te komen wat de factoring tarieven voor uw behoeften zijn!

Error. Please try again later or notify us about an error here.

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Factoring-Vergelijken-Book

Nu alleen via deze site TIJDELIJK gratis White Paper: 8 essentiële Factoring

Do’s & Don’ts

We zijn aangesloten bij o.a. deze maatschappijen: