Factoring Factoringvergelijken.nl logo +31 (0) 20 2610152
Kleine Gartmanplantsoen, 10 Amsterdam RR 1017
8.6 10 175

Vergelijk op prijs en kwaliteit. Tarieven vanaf 1% American Style en 0,1% traditionele factoring

secure sft
SSL

BEKEND VAN O.A.:

fd logo

EN

elsevier logo

"Erg handige site om factoring
te vergelijken"

Elsevier, 10-10-2015

homepage

Kredietverzekering

Het is een probleem als een klant niet betaalt. Als u garantie wilt dat u uw geld krijgt, kunt u kiezen voor een kredietverzekering. Hiervoor betaalt u premie over de omzet. Een verzekeringsmaatschappij betaalt u uit als uw klant een rekening niet betalen kan. De maatschappij zal dan proberen alsnog geld van uw klant te ontvangen. U kunt alleen een kredietverzekering afsluiten bij leveringen aan zakelijke klanten.

Vormen en prijzen van kredietverzekering

Er zijn verschillende vormen van kredietverzekering. U kunt een verzekering per transactie nemen als u zo af en toe van een klant een groot bedrag ontvangt.
Het is ook mogelijk voor een verzekering per debiteur of per land te kiezen. De meest uitgebreide kredietverzekering is een omzetverzekering. Met deze verzekering verzekert u uw hele omzet tegen wanbetalers. De omzetverzekering is de duurste kredietverzekering. U betaalt tussen de 0,2 en 0,8% van uw omzet als premie. Voor het verzekeren van een transactie betaalt u vaak een premie van gemiddeld 2% van de transactiewaarde. De hoogte van de premie voor uw kredietverzekering wordt bepaald aan de hand van:

  • het aantal debiteuren;
  • omzetvolume;
  • het vestigingsland van uw klanten;
  • het percentage dat gedekt is bij schade-uitkering;
  • de omvang van uw eigen risico;

Export kredietverzekering

Als exporteur naar het buitenland kunt u uw transacties met een exportkredietverzekering verzekeren. Hiermee beschermt u uw bedrijf tegen buitenlandse wanbetalers. Het is mogelijk dat een exportkredietverzekeraar uw transacties geen dekking bieden kan. Bijvoorbeeld in geval van lange looptijden, bijzonder grote transacties of een bij export naar een instabiel land. Voor Nederlandse bedrijven is het dan mogelijk zich via de exportkredietverzekeringsfaciliteit te verzekeren.

Deze verzekering wordt vooral gebruikt bij de export van goederen van groot kapitaal of kapitaalintensieve diensten naar het buitenland. Het gaat hier om landen die zich buiten de Europese Unie bevinden. De exportkredietverzekeringsfaciliteit is bedoeld voor sectoren als baggerwerken, scheepsbouw, kassenbouw, aannemerij en de handel in medische instrumenten. De verzekering is de verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het ministerie van Financiën. De uitvoering wordt verzorgd door Atradius Dutch State Business.