Wat is factoring? Alle factors en de laagste tarieven

De grootste en best beoordeelde factoringvergelijker

Vind best passende factormaatschappijen met scherpste tarieven

Aanvragen zijn altijd geheel gratis & vrijblijvend

Error. Please try again later or notify us about an error here.

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Elsevier Weekblad
Elsevier weekblad, 12-08-2019:

'Handige website om factoring te vergelijken'

FACTORING BETEKENIS

Wat is factoring en hoe werkt het precies? Factoring is een alternatieve financieringsvorm voor ondernemers. Hierbij betaalt een factoringmaatschappij de openstaande facturen direct uit. Deze vorm van debiteurenfinanciering zorgt direct voor meer financiële ruimte. Daarnaast hoeft u zich ook niet meer bezig te houden met het beheren van uw debiteuren, wat leidt tot minder zorgen over facturen die niet betaalt worden. Een factuur wordt bij gebruik van factoring binnen 24 uur uitbetaald door het factoringbedrijf.

Hoe werkt factoring precies?

De werkwijze van factoring kan per factoringmaatschappij verschillen. Echter komt de werking van factoring vaak neer op dat de facturen direct worden uitbetaald ongeacht de betalingstermijn(en) van uw opdrachtgever(s). Hierdoor ontstaat er extra financiële ruimte en daarmee kunt u de groei van uw bedrijf financieren. Daarnaast kunt u ook uw leveranciers sneller betalen en daarmee korting bedingen.

U ontvangt financiering tot 98% bij American Style factoring. Bij traditionele factoring is dat tussen de 60 en 90%. Het resterende deel ontvangt u als de schuldenaar betaalt.

In Nederland wordt het steeds populairder; het is een moderne vorm van financieren. Wordt uw bedrijf geconfronteerd met lange betaaltermijnen of groeit het snel? Dan is het zeker iets voor u.

De beste oplossing voor factoring

Bent u op zoek naar de beste factormaatschappijen voor uw bedrijf? Zoek niet verder. Wij zijn aangesloten bij alle Nederlandse factormaatschappijen. Ook enkele grote uit het buitenland.

U komt dus altijd in contact met de meest geschikte factorpartij. U krijgt daardoor de laagste tarieven en beste condities. We zijn er voor bedrijven met een omzet vanaf 30.000 euro tot 5 miljard euro of meer.

Via FactoringVergelijken.nl vindt u eenvoudig de beste factoringmaatschappijen voor uw onderneming.

We onderhouden uitstekende contacten met de maatschappijen. Sommige zijn relatief onbekend, maar hanteren zeer concurrerende voorwaarden! We hebben recent een vergelijking gedaan.

Hieruit is gebleken dat de goedkoopste bij ons aangesloten maatschappijen 20 tot 40% lagere tarieven hanteren. Dat is lager dan bij anderen.

Bekend van o.a.

Ideale doelgroep voor factoring:

Snel groeiende bedrijven

Bedrijven met grote export divisie

Fabrikanten die over voorraden beschikken

Ondernemingen die gunstigere inkoopvoorwaarden kunnen realiseren door snelle betaling.

Ondernemingen die zich reorganiseren

Leveranciers met seizoensgebonden omzetfluctuaties

Factoring-Vergelijken-Sabine-van-Ditzhuizen
Factoring-Vergelijken-Ditz-tv-Vierkant

Sabine van Ditzhuizen Eigenaar Ditz TV

(Amsterdam)

"Met Ditz TV produceren we bedrijfsfilms. Soms hanteert een opdrachtgever een lange betaaltermijn. Het is dan prettig om de factuur toch direct betaald te krijgen met factoring. Via Factoringvergelijken heel eenvoudig een aantal scherpe aanbiedingen ontvangen"

Gebruiker over

Factoring Vergelijken

Vergelijk de beste offertes van factoring maatschappijen

Aanvragen zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend

De best beoordeelde factoringvergelijker

Vrijblijvende offertes van de best passende maatschappijen binnen 2 werkdagen

Welke voordelen biedt factoring?

Wat is het voordeel van factoring precies? Het grote voordeel is dat u over meer liquide middelen gaat beschikken. Dit leidt tot meer financiële ruimte waardoor u sneller kunt groeien, investeren of uw leveranciers sneller kunt betalen. De factormaatschappij maakt uw facturen ‘contant’.

Een factormaatschappij financiert namelijk veel hoger dan een bank bij een Rekening Courant. Dit is gemiddeld tweemaal hoger. Daarbij zijn factoringmaatschappijen coulanter qua betaaltermijn. Zo kan er tot wel 90 dagen na de vervaldatum betaald worden.

Een factormaatschappij groeit automatisch met het bedrijf mee. U hoeft niet iedere keer naar de kredietcommissie van een bank als u meer geld nodig heeft. Daarnaast is er nog een groot voordeel.

U kunt zich op het ondernemen concentreren en alle rompslomp van het beheren van uw schuldenaren, incasso etc. uit handen geven. Dit hoeft overigens niet. In veel gevallen kunt u er ook voor kiezen om het creditmanagement zelf te blijven doen.

In het kort de belangrijkste voordelen:

 • Verbeterde liquiditeit.
 • Uw bestedingsruimte groeit mee met uw omzet.
 • Creditmanagement wordt doorgaans overgenomen
 • Maakt langere betaaltermijnen mogelijk.
 • Incasseer betalingskorting doordat u leveranciers sneller kunt betalen.
 • Minder stress. Vaak wordt het debiteurenrisico overgenomen.

Welke nadelen kleven er aan factoring?

Het grootste nadeel van factoring is dat u, los van rente, ook een factor fee moet betalen. Er kan een vast bedrag gevraagd worden (bijvoorbeeld 10 euro) per betaalde factuur. Maar ook een fixed fee (bijvoorbeeld 20.000 euro per jaar) is mogelijk.

 • Een vast bedrag per factuur (bijvoorbeeld 10 euro)
 • Een fixed fee (bijvoorbeeld 20.000 euro per jaar)
 • Een percentage van de omzet (vaak tussen de 0,1 en 1%).

Bij American Style factoring (verkoop van facturen) betaalt u geen rente. U betaalt alleen slechts een percentage van de omzet (variërend van ca. 1 tot 4%). Overigens zijn de kosten voor factoring de afgelopen decennia flink gedaald. Naar verwachting blijft deze trend doorzetten.

Een ander mogelijk nadeel dat u kunt ervaren is de ‘handeling’ die erbij komt kijken. Het ligt eraan welke vorm u kiest, maar een maatschappij kan verlangen dat u een verpandingsclausule opneemt.

Verder betekent het dat uw voorraden worden geaudit en dat er verpanding lijsten worden opgestuurd. De praktijk leert dat de meeste bedrijven hier (na 1 of 2 maanden) aan wennen. De klanttevredenheid bij factormaatschappijen is over het algemeen hoog.

Wat zijn factoringmaatschappijen?

Factoringmaatschappijen zijn financieringsmaatschappijen die bedrijven krediet verstrekken op basis van openstaande facturen. Een aantal bekende namen binnen de wereld van factoring zijn ING, Rabobank en ABN Amro. FactoringVergelijken.nl is aangesloten bij diverse factoringmaatschappijen. Op belangrijke aspecten kunnen deze maatschappijen sterk van elkaar verschillen.

Met alle factoringmaatschappijen hebben wij uitstekende contacten. Ook weten wij precies wat de voorwaarden en het aannamebeleid van deze maatschappijen zijn. Zo kunnen we in iedere situatie de perfecte factoringmaatschappij voor u vinden.

Wanneer gebruik maken van factoring?

Een factoringovereenkomst wordt doorgaans afgesloten door bedrijven die snel groeien. In die gevallen is er vaak veel behoefte aan liquiditeiten, om zo de groei te kunnen financieren. Over het algemeen zal een bank veel minder krediet kunnen en willen verstrekken. Factoring wordt ook vaak gebruikt bij MBO’s, MBI’s en bij de doorstart van een bedrijf.

Factoring-Vergelijken-Bjorn-Huiskes
Factoring-Vergelijken-Tjingo-Vierkant

Bjorn Huiskes Directeur/oprichter Tjingo

(Zeist)

"Snelle reactie, professionele partij met oprechte interesse.
Uitstekend overzicht ontvangen. Factoringvergelijken beschikt over uitstekende contacten bij de factormaatschappijen waardoor zaken soepel verlopen."

Gebruiker over

Factoring Vergelijken

Voor welke typen bedrijven is factoring?

De volgende branches zijn met name geschikt voor factoring:

Groothandels / importeurs

Detachering / uitzendbureaus

Drukkerijen / grafische industrie

Kledingbedrijven / fashion

Transport

Het belangrijkste criterium voor een factormaatschappij is de ‘hardheid’ van een factuur. Wat als uw bedrijf er morgen niet meer is? Is het voor de maatschappij dan zonder problemen mogelijk om openstaande facturen te incasseren?

Is er sprake van servicecontracten, vooruit-facturatie of deelbetalingen? Gebruikt u G-rekeningen of is sprake van projecten, dan is financiering door factoring problematisch.

Welke branches zijn moeilijker te factoren?

De volgende branches zijn met name moeilijker te factoren:

Software
(servicecontracten)

Detailhandel, horeca
(consumenten)

Of factoring geschikt is voor uw organisatie? Dat hangt af van de eisen van de factoringmaatschappij. En de manier waarop u omgaat met uw volledige crediteurenbeheer speelt een rol.

Vergelijken op prijs en kwaliteit

Alleen bij ons kunt u alle aanbieders vergelijken op prijs en kwaliteit. Dus niet alleen tarief maar ook snelheid van uitbetaling. Sommige binnen 1 uur, 24 uur of 2 werkdagen. Tarieven vanaf 0,1% traditioneel en 1% American Style.

Factoring-Vergelijken-Martin-Zwols
Factoring-Vergelijken-Synam-Vierkant

Martin Zwols Directeur Synam B.V.

(Stadskanaal)

"Door gestage groei van ons bedrijf (en daarmee de uitstaande schuldenaren) zijn we op zoek gegaan naar factoring.
Het ging ons met name om flexibele voorwaarden en lage kosten. Via deze site hebben we dat overzicht snel gekregen. Aanrader!"

Gebruiker over

Factoring Vergelijken

Verschillen traditionele en American Style factoring:

American Style

 • 1. Lever uw factuur of urenstaat aan

 • 2. Binnen 1 werkdag ontvang u het factuurbedrag


 • 3. Uw klant betaalt de factuur aan de factoringmaatschappij


Traditioneel

 • 1. Lever uw factuur of urenstaat aan


 • 2. Binnen 2 werkdagen ontvang u tot 90% van het factuurbedrag

 • 3. Uw klant betaalt de factuur aan de factoringmaatschappij


 • 4. U ontvangt het laatste deel van het factuurbedrag


Factoring-Vergelijken-Book

Nu alleen via deze site TIJDELIJK gratis White Paper: 8 essentiële Factoring

Do’s & Don’ts

Wat kost factoring?

De kosten kunnen nogal variëren. Dit komt onder andere door de verschillende methodes:

Bij American Style (verkoop facturen, tarief inclusief rente) vanaf ca. 1% tot 3% van de omzet.

Bij Traditionele factoring (verpanding facturen, tarief exclusief rente) vanaf 0,1% tot 3% van de omzet.

Wij helpen u de juiste partij te vinden met de laagste tarieven en beste voorwaarden. Factoringvergelijken is een onafhankelijke vergelijking partij. Wij helpen de juiste factormaatschappij te vinden. We zijn de grootste broker en zorgen daardoor voor de laagste tarieven.

Kredietverzekering factoringmaatschappijen

Tot slot, sommige factoringmaatschappijen bieden de mogelijkheid van een kredietverzekering. Hiermee dekt u het risico af van niet betalende schuldenaren. Dit verkleint het risico van wanbetalers.  

Vergelijk de beste offertes van factoringmaatschappijen

Aanvragen zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend

De best beoordeelde factoringvergelijker

Vrijblijvende offertes van de best passende maatschappijen binnen 2 werkdagen

Error. Please try again later or notify us about an error here.

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

We zijn aangesloten bij o.a. deze maatschappijen: