"Factoringvergelijken geeft een mooi overzicht van factoringaanbieders die de laagste tarieven hanteren en goed bij het bedrijf passen. Dit bespaart tijd en geld." Jochem van Joolen, directeur Castle Telecom B.V.

Wat is factoring?

Via FactoringVergelijken.nl vindt u eenvoudig de beste factoringmaatschappijen voor uw onderneming. Maar wat houdt factoring eigenlijk in? Wat zijn de voor- en nadelen en past factoring bij mijn financieringsvraag? U leest het hier!

Vrijblijvend offertes vergelijken

Factoring toelichting

Bent u op zoek naar de beste factoring oplossing? Zoek niet verder. Wij zijn aangesloten bij alle Nederlandse factormaatschappijen. Ook enkele grote uit het buitenland. U komt dus altijd in contact met de meest geschikte factorpartij. U krijgt daardoor de laagste tarieven en beste condities. We zijn er voor bedrijven met een omzet vanaf 30.000 euro tot 5 miljard euro of meer.

We onderhouden uitstekende contacten met de factoringmaatschappijen. Sommige zijn relatief onbekend, maar hanteren zeer concurrerende voorwaarden! In een recente vergelijking is gebleken dat de goedkoopste bij ons aangesloten factormaatschappijen ca 20 tot 40% lagere tarieven hanteren dan enkele concurrenten.

Navigeer snel naar:

wat is factoring

Wat is factoring

Factoring wordt in Nederland steeds populairder; het is een moderne manier van financieren. Als uw bedrijf snel groeit of als u wordt geconfronteerd met lange betaaltermijnen, dan is factoring iets voor u. Factoring is het contant maken van facturen. Het ontzorgt. Het geeft direct meer financiële ruimte. Door deze financiering heeft u geen zorgen meer over onbetaalde facturen.

Bij American Style factoring ontvangt u financiering tot 98%. Bij traditionele factoring is dat tussen de 60 en 90%. Het resterende deel ontvangt u als de debiteur betaalt.

Met factoring ontstaat extra financiële ruimte en daarmee kunt u de groei van uw bedrijf financieren. U kunt ook uw leveranciers sneller betalen en daarmee korting bedingen. Uw auto’s en machines financiert u bij de leasemaatschappij. Vastgoed bij de bank. Debiteuren financiert u bij een factormaatschappij.

Factoring in het kort

 1. U levert een dienst of product aan uw klant
 2. Factuur stuurt u naar de factoringmaatschappij
 3. Factoringpartij betaald direct (vaak binnen 24 uur) tot 98% van het factuurbedrag
 4. Een eventueel laatste deel van het factuurbedrag wordt overgemaakt wanneer de klant de factuur heeft betaald.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Welke voordelen heeft factoring u te bieden?

Het grote voordeel van factoring is dat u over meer liquide middelen gaat beschikken. Hierdoor kunt u sneller groeien, investeren of uw leveranciers sneller betalen. De factormaatschappij maakt uw facturen ‘contant’. Een factormaatschappij financiert een factuur veel hoger dan een bank bij een Rekening Courant. Dit is gemiddeld tweemaal hoger. Daarbij zijn factoringmaatschappijen coulanter qua betaaltermijn. Zo kan er tot wel 90 dagen na de vervaldatum betaald worden.

Een factormaatschappij groeit automatisch met het bedrijf mee. U hoeft niet iedere keer naar de kredietcommissie van een bank als u meer geld nodig heeft. Daarnaast is een groot voordeel dat u zich op het ondernemen kunt concentreren en alle rompslomp van debiteurenbeheer, incasso etc. uit handen kunt geven. Dit hoeft overigens niet; in veel gevallen kunt u er ook voor kiezen om het creditmanagement zelf te blijven doen.

Welke nadelen kleven er aan factoring?

Het belangrijkste nadeel van factoring is dat u, los van rente, ook een factor fee moet betalen. Dit is of een vast bedrag per factuur (bijvoorbeeld 10 euro) of een fixed fee (bijvoorbeeld 20.000 euro per jaar) of een percentage van de omzet (vaak tussen de 0,1 en 1%). Het kan ook een combinatie hiervan zijn. Bij American Style factoring (verkoop van facturen) betaalt u geen rente, maar slechts een percentage van de omzet (variërend van ca. 1 tot 4%). Overigens zijn de kosten voor factoring de afgelopen decennia flink gedaald. Naar verwachting blijft deze trend doorzetten.

Een ander mogelijk nadeel dat u kunt ervaren is de ‘handeling’ die erbij komt kijken. Afhankelijk van welke vorm u kiest, kan een factormaatschappij verlangen dat u een verpandingsclausule opneemt, dat uw voorraden worden geaudit en dat er verpandingslijsten worden opgestuurd. De praktijk leert dat de meeste bedrijven hier (na 1 of 2 maanden) aan wennen. De klanttevredenheid bij factormaatschappijen is over het algemeen hoog.

Wat zijn factoringmaatschappijen?

Factoringmaatschappijen zijn financieringsmaatschappijen die bedrijven krediet verstrekken op basis van openstaande facturen. Een aantal bekende namen binnen de wereld van factoring zijn ING, Rabobank en ABN Amro. FactoringVergelijken.nl is aangesloten bij 20 verschillende factoringmaatschappijen, die op een aantal belangrijke aspecten sterk van elkaar kunnen verschillen. Met al deze factoringmaatschappijen hebben wij uitstekende contacten. Ook weten wij precies wat de voorwaarden en het aannamebeleid van deze factoringmaatschappijen zijn. Zo kunnen we in iedere situatie de perfecte factoringmaatschappij voor u vinden.

Wanneer gebruik maken van factoring?

Een factoringovereenkomst wordt doorgaans afgesloten door bedrijven die snel groeien. In die gevallen is er vaak veel behoefte aan liquiditeiten, om zo de groei te kunnen financieren. Over het algemeen zal een bank veel minder krediet kunnen en willen verstrekken. Factoring wordt ook vaak gebruikt bij MBO’s, MBI’s en bij de doorstart van een bedrijf.

Voor welke typen bedrijven is factoring?

De volgende branches zijn met name geschikt voor factoring:

 • Groothandels / importeurs
 • Detachering / uitzendbureaus
 • Drukkerijen / grafische industrie
 • Kledingbedrijven / fashion
 • Transport

Het belangrijkste criterium voor een factormaatschappij is de ‘hardheid’ van een factuur. Met andere woorden: als uw bedrijf er morgen niet meer is, kan de factormaatschappij dan zonder veel problemen de openstaande facturen bij de debiteuren incasseren? Zodra er sprake is van servicecontracten, vooruit-facturatie, deelbetalingen, G-rekeningen of projecten is financiering door factoring problematisch.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Welke branches zijn moeilijker te factoren?

 • Bouw- en installatiebedrijven (veel deelbetalingen, vooruit-facturatie)
 • Software (servicecontracten)
 • Detailhandel, horeca (consumenten)

Of factoring geschikt is voor uw organisatie hangt af van de eisen van de factoringmaatschappij en de manier waarop u omgaat met uw volledige crediteurenbeheer.

Vergelijken op prijs en kwaliteit

Alleen bij ons kunt u alle aanbieders vergelijken op prijs en kwaliteit. Dus niet alleen tarief maar ook snelheid van uitbetaling. Sommige binnen 1 uur, 24 uur of 2 werkdagen. Tarieven vanaf 0,1% traditioneel en 1% American Style. 

Kosten

 • De kosten kunnen nogal variëren. Dit komt o.a. door de verschillende methodes:
 • Bij American Style (verkoopfacturen, tarief inclusief rente) vanaf ca. 1% tot 3% van de omzet.
 • Bij Traditionele factoring (verpanding facturen, tarief exclusief rente) vanaf 0,1% tot 3% van de omzet.

Wij helpen u de juiste partij te vinden met de laagste tarieven en beste voorwaarden. Factoringvergelijken is een onafhankelijk vergelijkingspartij. Wij helpen de juiste factormaatschappij te vinden. We zijn de grootste broker en zorgen daardoor voor de laagste tarieven.

Kredietverzekering

Tot slot, sommige factoringmaatschappijen bieden de mogelijkheid van een kredietverzekering. Hiermee dekt u het risico af van niet betalende debiteuren. Dit verkleint het risico van wanbetalers.

Gratis & vrijblijvend offertes vergelijken
secure sft SSL

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Bekend van o.a.:
Management Team Logo Elsevier Logo FD Logo Sprout Logo
Book
Nu alleen via deze site TIJDELIJK gratis White Paper:

8 essentiële Factoring

Do’s & Don’ts
Lees meer

We zijn aangesloten bij o.a. deze maatschappijen:

 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo
 • partner logo