Debiteurenbeheer uitbesteden Factoringvergelijken.nl

Vergelijk de beste offertes van factoringmaatschappijen

Aanvragen zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend

De best beoordeelde factoringvergelijker

Vrijblijvende offertes van de best passende maatschappijen binnen 2 werkdagen

Debiteurenbeheer is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering.

Wanneer u uw debiteurenbeheer uitbesteed dan worden de inkomsten van openstaande facturen geïncasseerd. Wanneer uw debiteuren goed beheerd worden dan kan kunnen een of meerdere onbetaalde facturen voorkomen worden. Dit heeft een positieve invloed op uw liquiditeitspositie. Uw debiteurenbeheer uitbesteden op een correcte manier kan snel en effectief uw financiële positie versterken.

Bekend van o.a.

Debiteurenbeheer uitbesteden

Voor optimaal debiteurenbeheer kunt u ervoor kiezen om debiteurenfinanciering en uw debiteurenbeheer uit te besteden, zodat uw werkkapitaal gewaarborgd blijft. Vooral als u een groot debiteurenbestand met grote uitstaande bedragen heeft, kan een liquiditeitstekort ontstaan. Geld dat in schuldenaren vastzit kan niet worden gebruikt. Debiteurenfinanciering zorgt voor grip op uw cashflow. Factoring is een financiële dienstverlening die het beheren van uitstaande facturen uit handen neemt.

De voor- en nadelen van debiteurenbeheer uitbesteden

De voordelen

Behalve dat uw facturen sneller betaald worden, heeft uw debiteurenbeheer uitbesteden nog meer voordelen. Een belangrijk pluspunt is dat u minder administratieve rompslomp heeft. Daarnaast houdt u meer tijd over voor ondernemen. Factoringmaatschappijen zijn gespecialiseerd in debiteurenbeheer en in het verhalen van openstaande facturen. Als vreemde partij kunnen ze meer gezag en druk uitoefenen. Schuldenaren betalen de facturen daardoor vaak sneller. Door het maken van harde afspraken kan een factoringmaatschappij ook vaak juridische incassotrajecten voorkomen. Het debiteurenbeheer uitbesteden zorgt er ook voor dat het debiteurenrisico verkleint. Het beheer uitbesteden is niet kosteloos, maar uw eigen administratie zal minder kosten. Zo kunt u zich bezighouden met winstgevende zaken. Of u het beheer uitbesteden nou wel of niet zou doen is afhankelijk van uw debiteurenportefeuille.

De nadelen

Veel faillissementen ontstaan doordat de openstaande schulden niet goed beheerd worden. Een reden hiervan kan zijn dat dit teveel tijd en aandacht kost. Ook tijdens vakantie en bij ziekte dient dit beheerd te worden. Daarom wordt door veel ondernemers en accountmanagers deze klus als vervelend ervaren. Daarnaast is er buiten tijd om ook de nodige kennis en ervaring nodig voor correct beheer. Een gebrek hieraan kan voor slordig handelen zorgen. Het debiteurenbeheer uitbesteden bij een correcte factoringmaatschappij is daarom de beste oplossing.

Factoring-Vergelijken-Sabine-van-Ditzhuizen
Factoring-Vergelijken-Ditz-tv-Vierkant

Sabine van Ditzhuizen Eigenaar Ditz TV

(Amsterdam)

"Met Ditz TV produceren we bedrijfsfilms. Soms hanteert een opdrachtgever een lange betaaltermijn. Het is dan prettig om de factuur toch direct betaald te krijgen met factoring. Via Factoringvergelijken heel eenvoudig een aantal scherpe aanbiedingen ontvangen"

Gebruiker over

Factoring Vergelijken

Debiteurenbeheer uitbesteden opgesomd:

Sneller betaald

Verbetering cashflow

Minder administratieve rompslomp; een externe partij neemt dit over

Door het outsourcen van debiteurenbeheer, betalen debiteuren sneller

Gestructureerde en verkorte order to cash cyclus

Meer tijd voor jou of voor de debiteurenafdeling

Gratis & vrijblijvend offertes vergelijken

De uitbesteding van debiteurenbeheer is geschikt voor verschillende soorten bedrijven. Bijvoorbeeld voor drukkerijen, groothandels, detachering, transportbedrijven en kledingbedrijven. Daarnaast is het ook handig voor dienstverlenende bedrijven. Een actief debiteurenbeheer is erg belangrijk, het voorkomt problemen en eventuele onenigheden komen eerder aan het licht.

Error. Please try again later or notify us about an error here.

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Factoring-Vergelijken-Book

Nu alleen via deze site TIJDELIJK gratis White Paper: 8 essentiële Factoring

Do’s & Don’ts

We zijn aangesloten bij o.a. deze maatschappijen: