Factoringvergelijken.nl
Debiteurenfinanciering

Debiteurenfinanciering is een ander woord voor factoring

Indien u niet wilt wachten tot uw debiteuren de facturen betalen dan biedt factoring een goede uitkomst. Debiteurenfinanciering houdt in dat u d.m.v. factoring direct een voorschot op uw uitstaande debiteuren ontvangt. Met factoring van uw debiteur wordt er dus veel werk voor u uit handen genomen. Het financieringspercentage ligt bij traditionele factoring tussen de 60- en 90% en wanneer de debiteur betaalt ontvangt u het resterende deel. Bij American Style factoring ontvangt u tot 100% van de factuurwaarde inclusief BTW (minus de commissie voor de factormaatschappij).

American style en traditionele debiteurenfinanciering

De kosten voor American Style factoring variëren van ca. 2% tot maximaal 8% van uw omzet. Traditionele factoring is doorgaans voordeliger, maar ook minder flexibel. De kosten bestaan uit een factorfee (tussen de 0,1- en 1% van uw omzet) en rente over het opgenomen bedrag (rente varieert tussen de 3- en 10%).

Voordeel van debiteurenfinanciering

Het voordeel van debiteurenfinanciering is dat u sneller uw geld heeft dan wanneer u vanuit uw debiteuren hierop moet wachten. Hierdoor kan u uw bedrijf sneller laten groeien, doordat u dit geld kan gebruiken om inkoopkortingen te behalen of om uw lopende kosten te kunnen betalen. U hoeft dus door factoring niet meer te wachten op onbetaalde facturen van uw debiteuren, maar kan u zodra de verkoop is voltooid doorgaan met groeien. Debiteurenbeheer is voornamelijk geschikt voor groothandels, detachering, drukkerijen, kledingbedrijven en transportbedrijven.

Vergelijk de beste offertes van factoringmaatschappijen

  • Aanvragen zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend

  • De best beoordeelde factoringvergelijker

  • Vrijblijvende offertes van de best passende maatschappijen binnen 2 werkdagen

Sabine van Ditzhuijzen

Sabine van Ditzhuijzen
Eigenaar Ditz TV

“Met Ditz TV produceren we bedrijfsfilms. Soms hanteert een opdrachtgever een lange betaaltermijn. Het is dan prettig om de factuur toch direct betaald te krijgen. Via Factoringvergelijken.nl heel eenvoudig een aantal scherpe aanbiedingen ontvangen”

Gebruiker over

Factoringvergelijken.nl

De beste partij voor debiteur factoring

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn voor een debiteurenfinanciering via factoring, is het verstandig om de opties goed naast elkaar te leggen. Factoringvergelijken.nl is aangesloten bij 20 factoringmaatschappijen, waardoor wij de beste partijen kunnen vergelijken. Wanneer u via Factoringvergelijken.nl een partij kiest die de factoring van uw debiteuren beheert krijgt u de garantie dat u de beste keuze voor uw bedrijf maakt en dat uw debiteurenfinanciering in veilige handen is. Daarnaast is deze service geheel kosteloos en vrijblijvend.

Naast debiteurenbeheer kunt u ook een aanvraag indienen voor voorraadfinanciering. Indien u daar prijs op stelt kunt u ook een kredietverzekering afsluiten. U kunt dit aanvinken in het aanvraagscherm. Door deze optie kunt u veilig ondernemen en loopt u minder risico. Mochten er nog vragen zijn dan vernemen we graag van u!

Bekend van o.a.

Bekend van o.a.

Mt / Sprout
Elsevier
Volkskrant
Financieel dagblad

Gratis & vrijblijvend offertes vergelijken
met Factoringvergelijken.nl

Fout. Probeer het later opnieuw of breng ons op de hoogte van een fouthier.

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.