Factoringvergelijken.nl
Factoringmaatschappij

Wat doet een factoringmaatschappij

Zoals het woord al zegt, biedt een factoringmaatschappij factoring aan, wat een financieringsvorm is. Specifieker gezegd is dit een vorm van debiteurenfinanciering; de factoringmaatschappij betaalt direct uw openstaande facturen aan u. U verkoopt uw facturen dus aan een extern bedrijf (de factoring maatschappij), waardoor u niet hoeft te wachten op betaling door uw debiteuren. U draagt uw facturatie dus over aan de factoringmaatschappij, waardoor u financieel gezien meer ruimte krijgt. Gebruik maken van een factoring maatschappij kan voor iedereen handig zijn; grote bedrijven, groeiende bedrijven, MKB’ers en ZZP’ers. Factoring kan ieder bedrijf sneller laten groeien omdat u simpelweg sneller uw geld heeft.

Vergelijk de beste offertes van factoringmaatschappijen

  • Aanvragen zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend

  • De best beoordeelde factoringvergelijker

  • Vrijblijvende offertes van de best passende maatschappijen binnen 2 werkdagen

Welke vormen van factoring zijn er?

Traditionele factoring

Deze vorm van factoring wordt voornamelijk aangeboden door banken en dochterondernemingen van banken. Bij traditionele factoring worden facturen voorgefinancierd. Meestal krijgt u tot 85% van het totale factuurbedrag gefinancierd. Voor het overige deel van het bedrag moet u op betaling wachten van de klant. Bij traditionele factoring draagt u het gehele debiteurenbestand over aan de factoringmaatschappij en tekent u een contract voor een langere periode. Voor deze vorm van factoring moet u aan veel voorwaarden voldoen. Zo moet uw bedrijf al een aantal jaar bestaan en een hoge omzet en allerlei certificaten hebben. Dit kan als een nadeel ervaren worden, maar een groot voordeel is dat de rente wel een stuk lager ligt dan bij American Style factoring.

American style factoring

American Style factoringmaatschappijen zijn in Nederland niet aan een bank gelieerd. Er is dus geen banklicentie nodig, iets wat de aanbieders veel vrijheid geeft. American Style factoring wordt tegenwoordig het meest gebruikt. Het is makkelijk en snel, helemaal voor MKB’ers en freelancers. Het grootste verschil met traditionele factoring is dat u zelf kunt kiezen welke klant u wilt laten factoren. U hoeft dus niet uw gehele debiteurenbestand over te dragen aan de factoringmaatschappij. Andere verschillen zijn dat American Style factoring sneller rond te krijgen is, u geen contract hoeft te ondertekenen en u het volledige factuurbedrag overgemaakt krijg in plaats van een percentage. Een nadeel is echter dat de kosten voor deze vorm van factoring een stuk hoger liggen.

Reverse factoring

Deze vorm van factoring is in Nederland nog minder bekend, maar wel in opkomst. Reverse factoring verschilt op twee manieren van de andere vormen van factoring. Het eerste verschil is dat een reverse factoringmaatschappij naar de financiële gezondheid van de debiteur kijkt, en dus niet naar de financiële gezondheid van het bedrijf dat voor reverse factoring wil kiezen. Het tweede verschil is dat bij reverse factoring alleen goedgekeurde facturen worden toegelaten. Hiermee wordt de kans beperkt dat facturen niet betaald worden. Door deze twee verschillen is reverse factoring een alternatief voor bedrijven die niet voor gewone factoring in aanmerking komen.

Sabine van Ditzhuijzen

Sabine van Ditzhuijzen
Eigenaar Ditz TV

“Met Ditz TV produceren we bedrijfsfilms. Soms hanteert een opdrachtgever een lange betaaltermijn. Het is dan prettig om de factuur toch direct betaald te krijgen met factoring. Via Factoringvergelijken.nl heel eenvoudig een aantal scherpe aanbiedingen ontvangen”

Gebruiker over

Factoringvergelijken.nl

Hoe kan een factoring maatschappij u helpen?

Een factoring maatschappij kan veel zorgen wegnemen. De maatschappij neemt uw debiteurenbeheer gedeeltelijk of volledig over, waardoor u niet hoeft te wachten tot de klant betaalt. Zo voorkomt u problemen in de cashflow en kan uw bedrijf sneller groeien. Daarnaast kunnen veel factoringmaatschappijen zekerheid bieden met een kredietverzekering. Zo’n kredietverzekering verzekert u tegen onbetaalde facturen wanneer een van uw debiteuren failliet gaat. U loopt hierdoor dus geen debiteurenrisico meer!

Bekend van o.a.

Bekend van o.a.

Mt / Sprout
Elsevier
Volkskrant
Financieel dagblad

Gratis & vrijblijvend offertes vergelijken
met Factoringvergelijken.nl

Fout. Probeer het later opnieuw of breng ons op de hoogte van een fouthier.

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.