Factoring FAQ

Vergelijk de beste offertes van factoringmaatschappijen

Aanvragen zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend

De best beoordeelde factoringvergelijker

Vrijblijvende offertes van de best passende maatschappijen binnen 2 werkdagen

Hoe werkt het als ik een aanvraag doe op jullie site ?

Als wij uw gegevens hebben ontvangen en de aanvraag is ‘factorabel’ dan ontvangt u uiterlijk de volgende werkdag een bevestigingsmail met het E-paper. Heel soms hebben we nog 1 of 2 aanvullende vragen om een goed beeld van de situatie te krijgen. Als we vervolgens alle informatie compleet hebben, analyseren we op basis van een aantal variabelen welke factormaatschappijen het beste bij uw bedrijf passen. Deze variabelen zijn o.a. uw branche, omzet, aantal debiteuren, kredietbehoefte, soort debiteuren (bedrijven of particulieren, binnen- of buitenland) en uw specifieke wensen/eisen.

We hebben een database met alle factormaatschappijen met uitgebreide informatie over o.a. hun aannamebeleid, condities en pricing. Zo kunnen we bij elke aanvraag de best passende factormaatschappijen (gemiddeld zo’n 3 verschillende) selecteren. U komt gegarandeerd in contact met de factormaatschappij die het beste aansluit bij uw specifieke situatie. U wordt nooit ‘overspoeld’ door reacties. En de factormaatschappijen ontvangen hierdoor alleen relevante leads.

Ontvang ik direct een offerte ?

Elke factormaatschappij werkt anders. Sommige partijen sturen direct een (indicatieve) offerte. Andere factormaatschappijen nemen graag eerst even contact op om ‘gevoel’ te krijgen bij de aanvraag en hebben wellicht aanvullende vragen. Dat laatste is eigenlijk altijd het geval bij grotere kredietaanvragen (v.a. 500.000 euro krediet) en bij traditionele factoring. Bent u ZZP-er en/of wenst u een bevoorschotting op slechts 1 of enkele debiteuren dan kan het heel snel gaan. (Soms zelfs dezelfde dag een aanbieding).

Krijg ik altijd een aanbieding van de factormaatschappij ?

Het merendeel van de aanvragen via deze site resulteert in meerdere aanbiedingen. Het komt echter ook wel eens voor dat geen van de geselecteerde factormaatschappijen met een offerte kan of wil komen. Dit kan tal van oorzaken hebben maar is meestal terug te voeren op de mate van kredietwaardigheid van uw debiteur(en). Mocht gewenst resultaat uitblijven, laat het ons weten zodat we wellicht met een alternatief kunnen komen.

Hoe krijgt Factoringvergelijken betaald ?

We hebben met alle factormaatschappijen een vergoeding afgesproken voor het aanleveren van gekwalificeerde leads/prospects. Hierdoor kunnen we (vooralsnog) kosteloos opereren richting de bedrijven die op zoek zijn naar factoring.

Ik heb na de aanvraag op jullie site al een tijdje niets meer vernomen, wat nu ?

Doorgaans krijgt u binnen een of maximaal enkele dagen de eerste reacties/offertes. Soms duurt het wat langer. Als u onverhoopt na een week nog niets vernomen heeft, stuurt u ons een e-mail waarna we navraag kunnen doen.

Hoe gaan jullie met mijn vertrouwelijke gegevens om ?

We begrijpen dat de informatie die u met ons deelt vertrouwelijk is. We respecteren uw privacy en gebruiken de aangeleverde gegevens alleen in het kader van deze specifieke factoringaanvraag. We delen de informatie alleen met de geselecteerde factormaatschappijen die allen ook een strikte privacy policy hanteren. Uw informatie zal nooit verder verspreid of gedeeld worden met derden en u zult nooit ongewild op een e-maillijst belanden. Klik op de link voor ons volledige privacy beleid.

Is de aanvraag volledig kosteloos en vrijblijvend ?

Elke aanvraag via Factoringvergelijken is altijd vrijblijvend en gratis. U heeft alleen iets te winnen, namelijk het ontvangen van de meest concurrerende aanbiedingen.

Heeft u andere vragen of opmerkingen ? Stuur ons een e-mail naar: mail@factoringvergelijken.nl of bel ons tijdens kantooruren: 020-26 101 52

Wat is voor mij de beste keuze?

Het verschilt altijd per onderneming en ondernemer welke keuze het best bij u past. Zo kunt u onder andere kiezen voor:

U kunt ook altijd vrijblijvend een offerte aanvragen of contact opnemen. Wij zullen u dan ondersteunen in de zoektocht naar de best passende optie.

Gratis & vrijblijvend offertes vergelijken

Error. Please try again later or notify us about an error here.

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Factoring-Vergelijken-Book

Nu alleen via deze site TIJDELIJK gratis White Paper: 8 essentiële Factoring

Do’s & Don’ts

We zijn aangesloten bij o.a. deze maatschappijen: