Factoring laatste nieuws

Vergelijk de beste offertes van factoringmaatschappijen

Aanvragen zijn bij ons altijd gratis en vrijblijvend

De best beoordeelde factoringvergelijker

Vrijblijvende offertes van de best passende maatschappijen binnen 2 werkdagen

Factoringmaatschappijen Economische groei

Wie tegenwoordig niet flexibel is, zal het moeilijk hebben in wereld van ondernemen en ondernemingen. Zaken gaan snel, trends wijzigen snel en als ondernemer moet u dat allemaal tijdig in de gaten hebben en daarop inspringen. Zeker als de onderneming in de lift zit en een periode van groei doormaakt. Omzetten stijgen, klanten willen op hun wenken bediend worden en uitbreiding van het klantenbestand vergt ook nog eens extra aandacht voor de nieuwe klanten. Groei, duizend en een dingen om aan te denken. Groei betekent ook investeren. Grote en kleine investeringen. Waar haalt u het geld vandaan? De bank? Misschien zijn er ook andere oplossingen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan factoring.Het biedt een aantal interessante voordelen. De factoringmaatschappij neemt het debiteurenbeheer van u over. U hoeft slechts te factureren. De maatschappij betaalt uw facturen en u kunt zich met de business bezig blijven houden. Doordat de facturen snel worden betaald heeft de onderneming direct de beschikking over de liquiditeiten.

Hierdoor hoeft er mogelijk minder aanspraak gemaakt te worden op bancaire leningen.
De factoringmaatschappij is gespecialiseerd in het beheer van debiteuren. Uit onderzoek blijkt, dat klanten 25% sneller betalen aan een factoringmaatschappij dan aan hun leverancier. Voor het uit handen nemen van het werk en het overnemen van het debiteurenrisico, wordt vanzelfsprekend wel een vergoeding gevraagd. Deze is onder andere afhankelijk van het type debiteuren en de kredietwaardigheid.

Doordat aan de ene kant wordt bespaard op personeel en infrastructuur voor het debiteurenbeheer en door het direct beschikbaar hebben van de liquiditeiten uit de omzet, is factoring een interessant alternatief in periodes van groei.

Bekend van o.a.

Flexibiliteit

Ook in de wereld van factormaatschappijem speelt flexibiliteit een belangrijke rol. In de loop der jaren zijn er allerlei producten ontwikkeld om de klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Zo kunt u bijvoorbeeld slechts één vordering aan de factoringmaatschappij verkopen, tot en met het volledig uit handen geven van het debiteurenbeheer met voorfinanciering. Tussen deze twee uitersten zijn allerlei tussenproducten ontwikkeld, zodat u als klant kunt kiezen wat voor uw situatie het meest gunstig is.

Uit het dal omhoog

We klimmen weer langzaam op uit het dal en de business trekt weer aan. Omzetten stijgen weer en ook het klantenbestand wordt langzaam maar zeker steeds uitgebreider. Een groeiend klantenbestand en stijgende omzetten hebben automatisch tot gevolg, dat u meer facturen de deur uit stuurt en u dus meer tijd moet gaan besteden aan uw debiteurenbeheer.

Vooral kleinere bedrijven en bijvoorbeeld ZZP’ers blijft er, vanwege de drukke werkzaamheden, vaak niet veel tijd over om zich met de debiteuren bezig te houden. Er moeten orders worden binnengehaald en uitgeleverd, klanten moeten worden bezocht en met leveranciers moet worden onderhandeld. Aan het eind van de maand ziet u een leuke stijging van de gefactureerde omzet, maar dat wordt niet weerspiegeld op uw bankrekening. De debiteuren betalen meestal niet zomaar uit zichzelf….

De kleine ondernemer

Hoe kunt u deze kunt u deze situatie voor zijn? Hoe zorgt u dat uw debiteuren aan hun verplichtingen voldoen? Heeft u wel eens aan factoring gedacht? Het uitbesteden van het debiteurenrisico aan een factoringmaatschappij? Als u geen tijd heeft om aandacht aan uw debiteuren te besteden, kan dit wel eens dé oplossing voor u zijn. De factoringmaatschappij is tenslotte de specialist op het gebied van debiteurenbeheer en incassoprocedures.

Uw debiteuren verlangen vaak betalingstermijnen van 30 dagen of meer, zoals u dat ongetwijfeld ook van uw leveranciers verlangt. Als u echter niet binnen de vastgestelde termijn betaalt, betekent dat vaak dat men niet meer aan u wil leveren. Richting uw klant zult u daarmee echter veel voorzichtiger zijn. Vele bedrijven hebben het beleid om met opzet de betalingstermijn van facturen te laten verlopen, al zal men dat natuurlijk nooit toegeven. Men betaalt slechts na ontvangt van een schriftelijke aanmaning. Op deze wijze houden deze bedrijven het geld in eigen zak en hoeft men niet bij de bank aan te kloppen voor bijvoorbeeld een korte termijn financiering.

Factoring-Vergelijken-Sabine-van-Ditzhuizen
Factoring-Vergelijken-Ditz-tv-Vierkant

Sabine van Ditzhuizen Eigenaar Ditz TV

(Amsterdam)

"Met Ditz TV produceren we bedrijfsfilms. Soms hanteert een opdrachtgever een lange betaaltermijn. Het is dan prettig om de factuur toch direct betaald te krijgen met factoring. Via Factoringvergelijken heel eenvoudig een aantal scherpe aanbiedingen ontvangen"

Gebruiker over

Factoring Vergelijken

Minder zorgen

Door het uitbesteden van uw debiteurenbeheer aan een factoringmaatschappij, kunt u zich een hoop tijd en kosten besparen. U hoeft niet meer uren aan de telefoon te zitten om uw klanten te vragen waarom er nog niet betaald is. U hoeft geen schriftelijke aanmaningen meer te versturen. U hoeft ook niet meer te denken over het aannemen van een extra kracht die zich met al deze zaken bezighoudt.

De factoringmaatschappij neemt dit allemaal van u over. Afhankelijk van het afgesloten contract, betalen zij direct geheel of gedeeltelijk uw facturen en zij zorgen dat de klant betaalt. Dit betekent dat u met factoring:
direct de beschikking over uw gefactureerde omzet heeft;
u geen liquiditeitsproblemen zult hebben;
zich met uw business kunt bezighouden;
van een goede nachtrust kunt genieten en ‘de boot niet hoeft te verkopen’.

Gratis & vrijblijvend offertes vergelijken

Error. Please try again later or notify us about an error here.

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Factoring-Vergelijken-Book

Nu alleen via deze site TIJDELIJK gratis White Paper: 8 essentiële Factoring

Do’s & Don’ts

We zijn aangesloten bij o.a. deze maatschappijen: